آلبالو و گیلاس

به آلبالو آلو بو على هم گفته اند. رنگ آلبالو سرخ است ولى گیلاس به رنگهاى صورتى سرخ - زرد و سیاه ظاهر شده است. طعم آلبالو ترش و گیلاس شیرین و گاهى میخوش مى باشد گیلاس و آلبالو سرشار از ویتامین هاى آ - ب - د - و ث هستند موادى مانند منیزیم - كلسیم و آهن زیاد دارند و كمى هم داراى سدیم و پتاسیم و روى و فسفر مى باشند . ترشى خون را پائین مى آورند . ادرار را زیاد مى كنند و براى مبتلایان به نقرس - رماتیسم و مفاصل شراین غذاى مفیدى هستند .

گیلاس سینه را نرم مى كند. معده را ضد عفونى مى نماید. و تخمیر معده را از بین مى برد و از این رو یبوست را معالجه مى كند و اسهال مخصوصا اسهال خونى را شفا مى بخشد، و بسیار سهل الهضم است . براى مبتلایان به مرض چاقى یك غذاى ایده آل است و مبتلایان و كسانى كه مى خواهند لاغر شوند مى توانند گیلاس را قبل از غذا میل نمایند. زیرا خوردن گیلاس قبل از غذا شخص را سیر مى كند و جلوى اشتها را مى گیرد و در عین حال او را چاق نمى نماید و این ، به علت آن است كه قند گیلاس با قند انگور متفاوت است و روى همین اصل ، براى مبتلایان به مرض قند بسیار نافع بوده و خوردنش ضررى ندارد، هیچوقت گیلاس را بعد از غذا و سر سیرى نخورید. زیرا معده را سنگین و ایجاد تخامه مى نماید.



ادامه مطلب
صفحه قبل 1 صفحه بعد